Biscuiti de ciocolata

04.11.2013 19:51

Incrediente pentru 1kg biscuiti:

 

500 g faina

200 g zahar pudra vanilat

40 g ciocolata neagra

40 de g cacao neagra

160 g unt

2 oua

1 plic praf de copt

1 varf cutit sare

coaja rasa de la 2 portocale

150 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

 

Intr-un vas incapator frecam untul cu zaharul pudra pana devine spuma. Separat topim ciocolata neagra la bain-marie si o adaugam peste spuma de unt (dupa ce s-a racit) impreuna cu oua, cacao, sare si coaja rasa de portocala.

 

 

Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste compozitie. Infasuram aluatul in folie de plastic si bagam la frigider pentru aproximativ o jumatate de ora.

 

 

Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 parti egale (cam atat mi-a incaput mie in tava). O jumatate o punem pe masa de lucru, cealalta jumatate o bagam la frigider. Intindem aluatul cu un sucitor. Daca este nevoie pudram masa cu faina sa nu se lipeasca. Cu ajutorul unor forme decupam aluatul (eu am folosit 3 forme: inimioare, floricele si fluturasi). Biscuitii ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

 

 

Ii tinem in cuptorul preincalzit la foc puternic timp de aproximativ 10 min. Cat se pot dezlipi de hartie de copt. Iata ce culoare trebuie sa capete:

 

La fel procedam si cu cealalta jumatate de compozitie.

Cat timp asteptam sa se raceasca punem ciocolata alba la bain-marie. Dupa ce biscuitii s-au racit complet ne jucam cu ciocolata alba pe fiecare dintre ei cu ajutorul unei scobitori. Puteti opta si pentru varianta de a-i baga pe jumatate in ciocolata alba sau chiar integral.

Sunt deliciosi si se pastreaza fragezi cateva zile.

 

 

Sa aveti pofta!

 

 

—————

Înapoi


Subiect: Biscuiti de ciocolata

Niciun comentariu găsit.