Chec in 3 culori

09.06.2013 18:29

 

 

Incrediente:

 

225 g faina

6 oua

170 g zahar

120 g unt

3 linguri de lapte

1 lingurita cacao neagra

1 lingurita ceai verde pudra

1 plic zahar vanilat

1 varf lingurita praf de copt

1 praf sare

esenta de migdale

 

Mod de preparare:

 

Compozitia in sine se prepara foarte rapid, mai mult timp o sa va ia aranjarea tavii de copt. Iata cum trebuie sa procedati:

Tapetam o forma de copt cu hartie de pergament. In general nu tapetez si peretii formei insa de data asta am fost nevoita pentru ca bucatile de carton sa stea fixe. Taiem doua bucati de carton de lungimea si inaltimea tavii. Le imbracam in folie de aluminiu si le fixam in tava. Bucatile de carton trebuie sa fie fix cat tava de copt. Iata cum arata:

Punem cacao neagra si ceaiul pudra in 2 castroane diferite. Adaugam peste fiecare cate 3 linguri de apa fierbinte si amestecam bine.

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam un praf de sare albusurile si le batem spuma, dupa care adaugam treptat ambele tipuri de zahar. Mixam pana devine o compozitie tare, de bezele.

Adaugam galbenusurile si esenta de migdale si mixam pana se inglobeaza galbenusurile. Adaugam faina treptat (amestecata cu praful de copt), untul topit (racit) si laptele amestecand cu telul de jos in sus.

Impartim compozitia in 3 castroane. O parte o amestecam cu cacao si o parte o amestecam cu ceaiul verde.

Turnam compozia in tava, fiecare in cate un spatiu delimitat prin cartoane.

Cuptorul il pregatim din timp, sa fie incins. Inainte sa bagam la cuptor scoatem cele doua cartoane. Lasam la foc iute primele 10 min, dupa care la moderat. Dupa aproximativ 35 de minute ar trebui sa fie gata. Facem testul cu scobitoarea si daca pe scobtoare nu ramane nimic scoatem din cuptor si lasam la racit pe o parte.

 

chec in 3 culori

 

Sa aveti pofta!

 

—————

Înapoi


Subiect: Chec in 3 culori

Niciun comentariu găsit.