
Ciorba de fasole
18.05.2013 02:58Incrediente:
250 g fasole
o jum ardei gras rosu
o jumatate pastarnac
o telina mica
3 cepe
1 morcov
patrunjel
un varf lingurita boia dulce
1 lingura bulion sau pasta de rosii
2-3 foi de dafin
sare, piper
Lasam fasolea la inmuiat de seara. Dimineata o punem la fiert in apa cald impreuna cu o lingura bicarbonat. Lasam sa fiarba 10 minute dupa care strecuram si repedam procedeul cam de 3 ori. In ultima apa adaugam sare dupa gust.
Taiem marunt ardeiul, pastarnacul, telina si morcovul. Ceapa o curatam si o lasam intreaga. Dupa ce a fiert circa 15 minute adaugam ceapa intreaga. (acest lucru este optional. Puteti taia ceapa marunt si sa o adaugati impreuna cu celelalte legume). Adaugam foile de dafin si lasam la fiert in jur de o ora.
Scoatem ceapa daca e pusa intreaga. Adaugam legumele, boia dulce si condimentam cu sare si piper dupa gust. Mai lasam sa fierba inca 15 minute. Verificam daca fasolea este fiarta si adaugam pasta de rosii. Dupa aceasta nu trebuie sa mai stea mult pe foc. Adaugam patrunjelul si gata ciorbita. Se poate servi atat calda cat si rece alaturi de o lipie facuta in casa!
Sa aveti pofta!
—————
Subiect: Ciorba de fasole
Niciun comentariu găsit.