
Cozonac cu nuci, cacao, rahat si stafide
13.05.2013 16:19
Incrediente aluat 4 cozonaci mici
1,600 kg faina
12 galbenusuri
18 linguri zahar
100 g drojdie
700 g iaurt
500 ml ulei
esente
Incrediente crema:
700 g nuci macinate
14 albusuri
18 linguri zahar
5 linguri cacao neagra
4-5 buc rahat
stafide
Pentru uns:
4 galbenusuri
lapte
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un castron incapator si faceti o gaura la mijloc. Separat pregatiti drojdia. In caz ca folositi drojdie proaspata, adaugati peste ea 2 linguri de zahar si pisati cu o furculita. Eu am folosit drojdie Dr Oetker care nu necesita nici un fel de pregatire. Frecati galbenusurile cu 16 linguri de zahar pana isi schimba culoarea. Adaugati oualele si drojdia in gaura formata. Adaugati putina sare si mestecati usor incorporand din faina, dupa care iaurtul foarte putin incalzit si framantati aluatul timp de o ora adaugand treptat uleiul incalzit. Dupa ce ati terminat de framantat lasati la crescut intr-un loc cald timp de 2 ore.
In timp ce creste pregatiti crema:
Bateti albusurile spuma adaugand treptat zaharul. Separat amestecati cacao cu nuca macinata si incorporati albusurile. Adaugati esente dupa gust.
Dupa ce creste impartiti aluatul in 4 parti si intindeti prima bucata cu mana. Adaugati crema evitand marginile (sa nu curga) presarati rahat si stafide si rulati usor. Puneti cozonacul in tava unsa cu unt sau ulei. La fel procedati cu fiecare parte din aluat.
Lasati cozonacii in tava la crescut timp de cel putin 1 ora jumatate.
Amestecati 4 galbenusuri cu lapte si ungeti cozonacii inainte de a-i baga la cuptor. Presarati putin zahar deasupra.
Se lasa la cuptor timp de 1 h 10 min la foc mediu.
In momentul in care se rumenesc ii puteti incerca cu scobitoarea. Daca e curata ii puteti scoate.
Sa aveti pofta!
—————
Subiect: Cozonac cu nuci, cacao, rahat si stafide
Niciun comentariu găsit.