Cozonac cu nuci, cacao, rahat si stafide

13.05.2013 16:19

 

 

Incrediente aluat 4 cozonaci mici

 

1,600 kg faina

12 galbenusuri

18 linguri zahar

100 g drojdieCozonac cu nuci, cacao, rahat si stafide

700 g iaurt

500 ml ulei

esente

 

Incrediente crema:

 

700 g nuci macinate

14 albusuri

18 linguri zahar

5 linguri cacao neagra

4-5 buc rahat

stafide

 

Pentru uns:

 

4 galbenusuri

lapte

 

Mod de preparare:

 

Puneti faina intr-un castron incapator si faceti o gaura la mijloc. Separat pregatiti drojdia. In caz ca folositi drojdie proaspata, adaugati peste ea 2 linguri de zahar si pisati cu o furculita. Eu am folosit drojdie Dr Oetker care nu necesita nici un fel de pregatire. Frecati galbenusurile cu  16 linguri de zahar pana isi schimba culoarea. Adaugati  oualele si drojdia in gaura formata. Adaugati putina sare si mestecati usor incorporand din faina, dupa care iaurtul foarte putin incalzit si framantati aluatul timp de o ora adaugand treptat uleiul incalzit. Dupa ce ati terminat de framantat lasati la crescut intr-un loc cald timp de 2 ore.

In timp ce creste pregatiti crema:

Bateti albusurile spuma adaugand treptat zaharul. Separat amestecati cacao cu nuca macinata si incorporati albusurile. Adaugati esente dupa gust.


 

Dupa ce creste impartiti aluatul in 4 parti si intindeti prima bucata cu mana. Adaugati crema evitand marginile (sa nu curga) presarati rahat si stafide si rulati usor. Puneti cozonacul in tava unsa cu unt sau ulei. La fel procedati cu fiecare parte din aluat.

 

Lasati cozonacii in tava la crescut timp de cel putin 1 ora jumatate.

Amestecati 4 galbenusuri cu lapte si ungeti cozonacii inainte de a-i baga la cuptor. Presarati putin zahar deasupra.

Se lasa la cuptor timp de 1 h 10 min la foc mediu.

 

 

In momentul in care se rumenesc ii puteti incerca cu scobitoarea. Daca e curata ii puteti scoate.

 

Cozonac cu nuci, cacao, rahat si stafide

 

 

Sa aveti pofta!


 

 

—————

Înapoi


Subiect: Cozonac cu nuci, cacao, rahat si stafide

Niciun comentariu găsit.