Iahnie de fasole cu carnati

18.05.2013 01:35

 

 

Incrediente:

 

500 g fasole alba

2 cepe mari

o jum ardei gras rosu

1 morcov mic

o jum pastranac

5 carnati afumati

4 felii sunculita taraneasca

3 linguri bulion

1 lingurita boia dulce

2 foi dafin

sare, piper, vegeta, oregano

patrunjel

marar optional

 

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte .Se pune pe foc in apa calda cu o lingurita de bicarbonat si se da in fiert. Se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se scurge apa, se adauga apa fiarta si se pune din nou pe foc. Procedeul se repeta cam de 3-4 ori. In ultima apa adaugam un varf de sare. Dupa ce fasolea s-a inmuiat adaugam ceapa, ardeiul, morcovul (taiat rondele) si pastarnacul. Lasam sa fiarba cel putin o ora, o ora si jumatate in functie de fasole.

 

 

Intre timp pregatim sunculita taraneasca si carnatii. Taiem carnatii in bucati lungi cam de 6-7 cm si ii crestam la cap (la prajit se vor deschide ca niste floricele). Sunculita o taiem in felii.

 

Adaugati boia, piper, vegeta si foile de dafin. Se adauga si bulionul.

 

 

Punem in tigaie putin ulei (sunculita lasa grasime) si dupa ce s-a incins adaugam sunculita la rumenit. Acest procedeu nu necesita decat 1 minut. Dupa ce s-a rumenit o adaugam in mancare. In acelas ulei punem la prajit si carnatii. Acestia se pot face si pe gratar daca doriti sa "ocoliti" cateva calorii. Dupa ce s-au rumenit si acestia putin verificam fasolea daca s-a fiert si daca este fiarta ii adaugam in mancare.

 

 

Daca vi se pare prea zemoasa, inainte de a adauga carnatii bagati putin la cuptor pana scade.

Adaugati patrunjelul marunt tocat. Eu marar nu am avut si nici nu sunt mare fan insa a iesit foarte gustoasa si fara. Voi puteti adauga dupa gust tocat marunt.

 

 

Pentru varianta de post puteti renunta la carnati si la sunculita!

 

Pofta buna!

 

—————

Înapoi


Subiect: Iahnie de fasole cu carnati

Niciun comentariu găsit.