Negresa cu glazura de ciocolata

15.04.2013 01:31

Incrediente:

-125 g unt

-175 g zahar

-3 oua

-150 g faina

-2 linguri cacao

-79 g nuca

 

Pentru glazura:

-40 g frisca lichida

-350 g ciocolata menaj

- o lingura unt (daca este nevoie)

 

 

Mode de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade!

Intr-un bol se pun zaharul si untul si se mixeaza pana devin ca o crema dupa care se adauga cate un ou treptat. Separat faina se amesteca cu cacao si se adauga peste crema formata. Dupa ce ati incorporat faina adaugati si nucile. Eu le-am taiat, nu le-am macinat pt ca am vrut sa se simta in prajitura, acum fiecare procedeaza dupa gust.

Se tapeteaza o tava cu unt/ulei si putina faina sau cu hartie de copt si se adauga compozitia. Bagati la cuptor si dupa 20 de minute verificati cu o scobitoare daca s-a facut. A mea a stat cam 30 de minute.

In timp ce negresa este la cuptor pregatiti glazura.

Se pune pe foc frisca lichida, in momentul in care incep sa iasa aburi, adaugari treptat cate 2 bucati de ciocolata. Puteti adauga si o lingurita de unt amestecand repede. Dupa ce s-a topit ciocolata, o puteti lua de pe foc.

Scoateti negresa din cuptor, o lasati 5 minute sa se raceasca dupa care adaugati glazura. O puteti taia intai, in felul acesta glazura curge si pe margini. O puteti orna cu nuci intregi!

 

A iesit delicoasa!

 

Pofta buna!

 

 

 

—————

Înapoi


Subiect: Negresa cu glazura de ciocolata

Niciun comentariu găsit.