Placinta cu dovleac si nuci

25.08.2013 19:07

 

 

Incrediente:

 

1.5 kg dovleac ras

250 g zahar

250 g nuci

1 plic zahar vanilat

200 g unt

400 g foi placinta Bella

zahar pudra vanilat

 

Curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoare. Amestecam dovleacul ras cu zaharul si cu 100 g unt taiat in bucati.

 

 

Lasam la calit pe foc mic aproximativ 20 de minute dupa care lasam sa se raceasca.

 

 

Dupa ce s-a racit adaugam nuca pisata sau taiata marunt.

 

Untul ramas il topim. Desigilam foile de placinta. Intindem in tava in care vom coace placinta prima foaie pe care o vom unge cu unt. Peste adaugam o alta foaie care va fi si aceasta unsa cu unt. In total trebuie sa punem 4 foi lipite intre ele cu unt. In mijlocul foii adaugam jumatate din compozitia de dovleac si formam un rulou. La fel vom proceda si cu cealalta jumatate din compozitie.

 

 

Le ungem cu putin unt topit si bagam la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a racit taiem placinta si pudram cu zahar pudra vanilat. Desi nu este foarte atragatoare, va asigur ca este delicioasa!

 

 

—————

Înapoi


Subiect: Placinta cu dovleac si nuci

Niciun comentariu găsit.