Placinta cu portocale

05.12.2013 20:29

Incredinte:

200 g unt

480 g faina

150 ml lapte caldut

1 lingurita drojie uscata

2 portocale intregi

400 g zahar + o lingura

un varf lingurita sare

 

Mod de preparare:

 

Amestecam faina cu drojdia si sarea dupa care cu untul (cu mana). Adaugam laptele caldut in care am dizolvat o lingura de zahar.

 

 

Framantam bine compozitia si o lasam la odihnit timp de o ora.

 

 

Intre timp ne ocupam de compozitia de portocale. Taiem portocalele cat de mici putem (cu tot cu coaja) si le mixam la blender.

 

 

Compozitia o amestecam bine cu zaharul si asteptam sa treaca ora de odihna :)

 

 

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima parte de dimensiunea formei in care vom baga placinta la cuptor. Eu am facut de doua ori aceasta placinta. Prima oara intr-o tava rotunda cu diametrul de 30 de cm si a doua oara intr-una cu diametru de 26 cm. Am fost multumita de a doua tava pentru ca am reusit din coca sa fac si niste "pereti"  (sa nu curga compozitia) cum o sa vedeti in pozele ce urmeaza. Punem prima foaie in tava si tunam compozitia peste.

 

 

Intindem si a doua foaie si o punem peste. Incercam sa lipim putin marginea primei foi (peretii) cu cea de-a doua foaie si taiem daca avem ceva in plus pe margini.

 

Bagam la cuptor la foc puternic- 180 de grade sau treapta 5 jum- aproximativ 40-50 de minute in functie de cuptor. Trebuie sa se rumeneasca.

Dupa ce o scoatem din cuptor o ungem cu unt.

 

 

Reteta este preluata de la Lena, careia ii multumesc. Ea in reteta precizeaza ca aceasta placinta nu se tine la rece pentru ca se intareste aluatul.

Sper sa fie pe placul vostru aceasta reteta.

 

 

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

—————

Înapoi


Subiect: Placinta cu portocale

Niciun comentariu găsit.