
Tort Amandina
04.06.2013 23:40
Incrediente blat:
9 oua
300 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
45 ml apa rece
45 ml ulei
30 g cacao neagra
160 g faina
1 plic praf de copt
Incrediente crema:
300 g unt
200 g zahar pudra vanilat
3 oua
3 linguri cacao neagra
esenta rom
Incrediente sirop
300 ml apa
150 g zahar
2 plicuri capuccino ciocolata
esenta rom
Incrediente glazura
3 linguri zahar
3 linguri apa
2 linguri cacao neagra
50 g unt
Mod de preparare:
Mixati albusurile cu un praf de sare apoi adaugati zaharul tos si zaharul vanilat. Mixati pana se formeaza o spuma, tare ca pentru bezele.
Amestecati galbenusurile cu ulei si apa si apoi turnati peste albusuri treptat amestecand de jos in sus. Amestecati praful de copt cu faina si cacao si adaugati-le treptat peste oua amestecand la fel.
Tapetati fundul unei tavi rotunde cu hartie de copt si turnati compozitia. Bagati la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 60 de min, Nu scoateti pana nu trece testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatiti siropul si crema.
Siropul:
Puneti intr-un ibric apa si zaharul. Dupa ce se topeste zaharul adaugati capuccino, lasati pana se dizolva si lasati la racit!
Crema:
Mixati ouale cu zaharul pana se transforma in spuma. Puneti la fiert la bain-marie. Adaugati cacao dupa ce a dat in 2-3 clocote.
Lasati la racit si incorporati untul treptat.
Scoateti blatul din cuptor si asteptati sa se raceasca. Dupa aceasta taiati-l in 3 parti egale.
Puneti prima parte din blat pe un platou si insiropati bine apoi adaugati crema. Adaugati deasupra a doua parte din blat si procedati la fel. La final ultima parte, insiropata si aceasta.
Preparati glazura: Adaugati toate incredientele intr-o craticioara si puneti pe foc. Luati de pe foc in momentul cand untul este topit.
Adaugati glazura pe tort si indindeti cu ajutorul unui cutit. Pentru marginea tortului folositi o fensula si ungeti usor.
Lasai la frigider sa se intareasca glazura dupa care ornati dupa preferinta cu frisca sau cu putina crema.
—————
Subiect: Tort Amandina
Niciun comentariu găsit.