Tort Diplomat

20.07.2013 20:48

Incrediente:

 

5 galbenusuri

200 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

500 ml lapte

3 pliculete gelatina

250 g frisca lichida

2 portocale

3 kiwi

3 banane

150 g zmeura

1 cutie compot de ananas rondele

200 g piscoturi

 

Mod de preparare:

 

Incepem prin a pune la inmuiat gelatina confort instructiunilor de pe pachet.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana acestea se albesc.

Incalzim laptele si il adaugam peste galbenusuri (caldut) dupa care punem toata compozitia la bain-marie amestecand continuu. Dupa ce se ingroasa compozitia (10 minute) o dam la o parte si adaugam gelatina amestecand rapid pana se dizolva. Lasam la racit.

Cand s-a racit putin adaugam frisca pe care am batut-o cu zaharul vanilat si dam la frigider pana pregatim tava de tort.

Invelim o tava rotunda cu folie transparenta si incepem sa asezam fructele. Am pus rondelele de ananas la fundul tavii si in mijlocul fiecareia am pus cate 2-3 buc de zmeura. Pe margine am pus kiwi si portocale iar in mijloc banane. Asta depinde si de dvs cum doriti sa arata. Eu m-am inspirat de la Laura careia ii multumesc pentru reteta.

Dupa ce am aranjat fructele cu mare grija (sa stea cat de cat fixe) turnam jumatate din compozitia care la frigider ar fi trebuit sa se inchege un pic.

Presaram felii de banane deasupra compozitiei.

Si turnam si restul de compozitie.

Asezam un start de piscoturi pe care ii insiropam in sucul de la ananas sau in suc de portocale.

Acoperim cu folie si bagam la frigider pentru cel putin 4 ore. Dupa ce tortul este inchegat il scoatem si il rasturnam pe o farfurie. Iata ce minunatie a iesit:

 

 

Sa aveti pofta!

 

—————

Înapoi


Subiect: Tort Diplomat

Niciun comentariu găsit.