
Bulete de cascaval
Bulete de cascaval
Acest preparat este foarte simplu de facut, foarte rapid si destul de "ieftin".
Incrediente:
200 g cascaval ras
70 g pesmet (+/- cateva grame)
2 oua
sare
piper
Mod de preparare:
Pregatim toate incredientele
Din cascavalul ras formam bilute de dimensiunea unor perisoare....
—————
Fasole batuta cu ceapa calita
Fasole batuta cu ceapa calita
O reteta simpla ce prezinta un aperitiv gustos pentru vegetarieni, pentru cei care tin post dar si pentru carnivori.
Incrediente:
700 g fasole uscata
3 cepe mari
1 lingura cu varf pasta de rosii
ulei pentru frecat
sare, piper, bicarbonat
Mod de...
—————
Macaroane cu branza sarata
Macaroane cu branza
Vă mai amintiți de celebrele macaroane cu brânză? Ei bine pentru această rețetă nu am folosit chiar macaroane insa puteți folosi orice fel de paste doriți. Eu am folosit scoici.
Incrediente
600 g paste (1 pachet jumate)
1 kg brânză telemea de oaie/vaca
1 pachet unt
125 ml lapte
7...
—————
Omleta cu costita
Omleta cu costita
Un preparat usor de facut, rapid si satios.
Incrediente
3 oua
3 felii subtiri costita
2 felii cascaval
sare, piper, oregano
Se bat ouale intr-un castron cu ajutorul unei furculite. Condimentati cu sare, piper si oregano. Sunculita o taiati marunt.
Puneti foarte putin...
—————
Saratele cu chimen sau susan
Saratele cu chimen sau susan
Incrediente:
400 g faina
250 g unt
150 g iaurt
1 plic drojdie
1 lingurita sare
chimen
1-2 oua
1. Amestecam drojdia cu faina dupa care adaugam untul incorporandu-l cu mana. Adaugam si restul incredientelor (mai putin ouale) si framantam cam in jur de 5 minute pana se formeaza un alut...
—————
Scovergi simple sau cu branza
Scovergi
Incrediente:
700 g faina
250 ml lapte
1 cub drojdie
1 ou
500 g branza telemea de oaie
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Incepem prin a cerne faina intr-un castron incapator. Facem o gaura la mijloc. Separat punem drojdia intr-un castronel mai mic peste care turnam laptele...
—————
Triunghiuri cu branza
Triunghiuri cu branza
Incrediente:
500 g faina
1 plic drojdie
275 ml apa
4 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
130 g branza sarata
5 linguri suc de rosii
susan sau mac
Mod de preparare:
Incepem prin a amesteca drojdia cu faina. Faina o punem intr-un castron si ii facem o gropita in mijloc unde adaugam...
—————