Arhivă articole

30.05.2013 20:18

Fasole batuta

O reteta simpla ce prezinta un aperitiv gustos  pentru vegetarieni, pentru cei care tin post dar si pentru carnivori.     Incrediente:   700 g fasole uscata 3 cepe mari 1 lingura cu varf pasta de rosii ulei pentru frecat sare, piper, bicarbonat   Mod de...

—————

30.05.2013 20:14

Mazare fara carne

  Incrediente   600 g mazare 2 cepe 1 ardei gras 1 morcov 2 linguri pasta de rosii sau bulion marar, sare, piper   Mod de preparare:   Ceapa si ardeiul se curata si se toaca. Morcovul se curata si acesta si se taie rondele. Se pune ceapa la calit in ulei incins. Cand prinde...

—————

30.05.2013 19:24

Mancare de mazare

  Incrediente   600 g mazare 2 cepe 1 ardei gras 1 morcov 2 linguri pasta de rosii sau bulion marar, sare, piper   Mod de preparare:   Ceapa si ardeiul se curata si se toaca. Morcovul se curata si acesta si se taie rondele. Se pune ceapa la calit in ulei incins. Cand prinde...

—————

23.05.2013 23:05

Gratar

Cand frigeti o bucata de carne pe gratar nu apasati direct pe ea. Incercati sa o strangeti cu ajutorul a doua furculite. Astfel carnea nu se usuca si isi pastreaza sucul propriu.

—————

22.05.2013 23:16

Copt

Pentru ca blaturile sa creasca frumos nu ungeti cu ulei si faina decat fundul tavii, fara margini!   In momentul in care puneti compozitia de tort in forma de copt incercati sa concentrati aceasta mai mult spre margini. Astfel evitati sa creasca blatul cu "mot".

—————

22.05.2013 23:14

Prajeli

Stiati ca daca nu asteptam sa se incinga bine uleiul, preparatul prajit va fi mult mai nesanatos pentru ca va sta mult mai mult timp in ulei?

—————

22.05.2013 22:13

Pizza Quatro Stagioni de casa

Incrediente blat:   150 g faina un varf lingurita de sare 10 g drojdie de bere 100 ml lapte caldut o lingura ulei masline   Incrediente ornare pizza:   3 linguri pasta de rosii 3 felii salam 3 felii muschi file 3 felii pastrama porc 150 g ciuperci feliate la cutie o jumatate ardei...

—————

18.05.2013 02:58

Ciorba de fasole

Incrediente:   250 g fasole o jum ardei gras rosu o jumatate pastarnac o telina mica 3 cepe 1 morcov patrunjel un varf lingurita boia dulce 1 lingura bulion sau pasta de rosii 2-3 foi de dafin sare, piper   Lasam fasolea la inmuiat de seara. Dimineata o punem la fiert in apa cald impreuna...

—————

18.05.2013 02:41

Ciorba de fasole

Incrediente:   250 g fasole o jum ardei gras rosu o jumatate pastarnac o telina mica 3 cepe 1 morcov patrunjel un varf lingurita boia dulce 1 lingura bulion sau pasta de rosii 2-3 foi de dafin sare, piper   Mod de preparare:   Lasam fasolea la inmuiat de seara. Dimineata o punem la...

—————

18.05.2013 01:35

Iahnie de fasole cu carnati

    Incrediente:   500 g fasole alba 2 cepe mari o jum ardei gras rosu 1 morcov mic o jum pastranac 5 carnati afumati 4 felii sunculita taraneasca 3 linguri bulion 1 lingurita boia dulce 2 foi dafin sare, piper, vegeta, oregano patrunjel marar optional   Fasolea se spala si se...

—————