
Penne siciliene al forno
03.05.2013 00:12Joi m-am gandit sa fac preparatul preferat al lui Traian. Penne siciliene al forno. Este o reteta foarte simpla si destul de rapid de preparat.
Incrediente:
500 g penne
1 piept de pui mare
450 g ciuperci (daca va plac foarte mult ciupercile puteti sa mariti cantitatea)
4-5 linguri bulion
4-5 linguri smantana
sare, piper, vegeta, oregano, cascaval ras
Se pun pastele la fiert cu putina sare conform instructionilor de pe pachet. Eu folosesc Barilla insa puteti folosi orice fel de penne. Pieptul de pui se taie in bucatele. Intr-un vas se pune un strop de ulei si se caleste un pic puiul. Atentie, foarte putin, pana se albeste. Nu trebuie sa prinda crusta. In momentul in care si-a schimbat culoarea se adauga ciupercile. Acestea isi vor lasa zeama. Amestecul se fierbe pana scade.
Dupa ce a scazut zeama lasata de ciuperci, adaugam bulionul si smantana. Noua ne plac mai putin zemoase insa daca doriti sa aiba mai mult sos puteti adauga si suc de rosii sau in lipsa acestuia putin bulion amestecat cu apa fiarta. Condimentati cu sare, piper, oregano si vegeta daca va place.
Dupa 10 minute se ia compozitia de pe foc si se amesteca cu pastele strecurate. Su pun intr-o tava, se presare cascaval ras peste si se baga la cuptorul preincalzit aproximativ 10 minute pana se topeste cascavalul.
Cantitatea este destul de mare insa va asigur ca sunt delicioase si se vor consuma rapid
:)
Iata cum arata
Sa aveti pofta!
—————
Subiect: Penne siciliene al forno
—————